Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aglomeraţie la hotarul cu România:…

Aglomeraţie la hotarul cu România: de la începutul anului, P.T.F Albiţa a fost cel mai tranzitat

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de frontieră Iaşi anunţă că  la frontiera cu R. Moldova se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în România. Acestea sunt sunt cauzate de numărul mare de persoane care merg  să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, de cetăţeni din R. Moldova care se reîntorc la muncă în state ale U.E., dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din România.

În perioada 01-06 ianuarie 2016, frontiera României cu R. Moldova a fost tranzitată de peste 95.000 de persoane şi peste 24.000 mijloace de transport. Dintre acestea, peste 60.000  treceri au fost pe sensul de intrare în România. Comparativ cu cifrele de anul trecut, se constată o creştere cu 32% de trecere a persoanelor.Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Astfel, prin această vamă au trecut graniţa, în perioada 01-06 ianuarie 2016, peste 40.900 persoane.

În P.T.F. Albiţa, în anumite intervale de timp, media timpilor de aşteptare la intrarea în România a depăşit o oră.
Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.