Un primar din România dă gratuit case şi locuri de muncă celor care vor să se mute la el în comună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un primar din judeţul Botoşani, România, a avut o initiaţivă inedită şi s-a gândit la o ofertă interesantă pentru familiile cu copii. Acesta a propus în Consiliul Local să ofere locuinţe şi locuri de muncă acelor familii cu copii care vor veni şi se vor stabili în comună.

Decizia a fost luată din cauza populaţiei îmbătrânite din comună şi din cauza numărului de copii ce a scăzut semnificativ în ultimii ani, informează site-ul botoşaninecenzurat.ro

„Am ajuns în situaţia aceasta din cauza că populaţia satului este îmbătrânită, iar foarte mulţi dintre tineri au plecat în alte ţări. Dacă în alți ani avea clase paralele ne găsim astăzi în situația de a avea clase simultane. Ne dorim, îi primim pe toţi copiii care vor să vină la noi la şcoala, dar pentru că mulţi tineri au plecat ne afectează”, a declarat Petronela Iancu, director de şcoală gimnazială Conceşti.

Bugetul pentru achiziţia de case a fost hotărât în Consiliul Local. În prima fază a fost alocată o suma de 250.000 de lei românești. Practic, vor fi cumparate locuinţe acelor familii cu trei-patru copii sau mai mulţi care vin şi se stabilesc în comuna Concesti. În plus, aceştia vor fi ajutați să-şi găsească un loc de muncă.

„Familiilor care vor veni în comuna noastră le putem oferi casă de locuit cu condiţii foarte bune, cu baie, iar cele care nu au baie noi suntem dispuşi să le construim pentru că aceste case sociale să aibă condiţii bune.”, a declarat primarul comunei, Costel Nazare.

Citiţi mai multe aici


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...