Maia Sandu a găsit denumire pentru viitorul partid!

Grupul de inițiativă al Mişcării “În PAS cu Maia Sandu” a decis că viitorul partid se va numi “Partidul Acțiune şi Solidaritate”, scrie Ziarul de Gardă.

Maia Sandu a explicat că: „Acțiune este ceea de ce are nevoie acum societatea”. „Mă refer la o mişcare activă de mobilizare a societăţii pentru transformarea clasei politice, implicare în rezolvarea tuturor problemelor comune, responsabilizare civică şi scoaterea ţării din criză”, a spus ex-ministrul Educaţiei.

Totodată, potrivit Maiei Sandu. „Solidaritatea pornește de la ideea de unificare a societăţii, sentimentul apartenenței la o comunitate unită prin valori și scopuri comune”.

„Este, prin urmare, o valoare absolut necesară pentru existenţa şi buna funcţionare a unei societăţi. Astfel, PAS înseamnă, de fapt, un pas sigur spre consolidare contrapus divizării folosite de actuala putere ca un instrument de control și de subjugare morală, socială, economică și politică a societății”, a relatat aceasta.

Reamintim că la finele lunii decembrie, fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a anunţat că lansează o nouă mișcare pentru crearea unui partid politic.

Pe site-ul oficial al mișcării, noul partid a fost prezentat drept „un partid în care toți membrii acestuia vor alege și promova profesioniști în funcții, dar nu vor cere funcții drept răsplată pentru că fac parte din el”.

234,000 de vizualizări pe Facebook, 22,000 pe YouTube și 2,200 persoane s-au înregistrat pe unpaspentru.md în 24 ore după anunţul făcut de ex-ministrul Educaţiei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.