Timofti, după consultări: Doar candidați integri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Nicolae Timofti le-a cerut deputaților cu care a purtat marți consultări privind identificarea unui nou candidat la funcția de premier, să propună doar persoane integre, asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupție.

La discuții au participat lideri ai Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal, precum și exponenți ai celor două grupuri parlamentare de deputați neafiliați, Popular European și Social-Democrat.
Invitații de a participa la consultări au fost trimise, de asemenea, Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor.

În cadrul consultărilor nu a fost propus niciun candidat la funcția de prim-ministru, partidele parlamentare cerând șefului statului timp suplimentar pentru crearea unei coaliții politice și identificarea unui candidat comun pentru această funcție.

„Președintele Timofti le-a solicitat partidelor ca în procesul de creare a unei coaliții parlamentare să țină cont de opțiunea majoritar proeuropeană a cetățenilor Republicii Moldova, potențialii candidați la funcția de prim-ministru să fie selectați așa încât ei să întrunească criteriile de integritate și asupra lor să nu planeze suspiciuni de corupție”, se arată într-un comunicat la Președinției.

Șeful statului le-a acordat parlamentarilor în acest scop un termen de o săptămână, răstimp în care consultările ar urma să fie reluate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...