Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Timofti le-a acordat deputaților termen…

Timofti le-a acordat deputaților termen de o săptămână

Nicolae Timofti, președintele R. Moldova a purtat astăzi, 5 ianuarie, consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.La discuții au participat lideri ai Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal, precum și exponenți ai celor două grupuri parlamentare de deputați neafiliați, Popular European și Social-Democrat.

Invitații de a participa la consultări au fost trimise, de asemenea, Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor. În cadrul consultărilor nu a fost propus niciun candidat la funcția de prim-ministru, partidele parlamentare cerând șefului statului timp suplimentar pentru crearea unei coaliții politice și identificarea unui candidat comun pentru această funcție. Președintele Timofti le-a solicitat partidelor ca în procesul de creare a unei coaliții parlamentare să țină cont de opțiunea majoritar proeuropeană a cetățenilor Republicii Moldova, potențialii candidați la funcția de prim-ministru să fie selectați așa încât ei să întrunească criteriile de integritate și asupra lor să nu planeze suspiciuni de corupție.

Șeful statului le-a acordat parlamentarilor în acest scop un termen de o săptămână, răstimp în care consultările ar urma să fie reluate.