Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un fost PLDM-ist, despre care…

Un fost PLDM-ist, despre care Usatîi anticipa că va părăsi partidul, aderă la Platforma Social-Democrată, negociată de Plahotniuc

Petru Știrbate, ajuns în Parlament pe listele PLDM, plecat din partid acum 3 luni, a aderat la Platforma Social-Democrată „Pentru Moldova„ formată din 19 deputați ai PD, 1 fost deputat socialist, plecat din partid, care a aderat recent la PD și cei 14 deputați ai PCRM, care au părăsit partidul lui Voronin. Platforma a fost negociată de Vlad Plahotniuc, în doar câteva zile după ce și-a anunțat revenirea în politică.

Anunțul despre aderarea lui Știrbate la această Platformă a fost confirmat de deputatul PD, Sergiu Sîrbu, pe o rețea de socializare. Acum, Platforma numără deja 35 de depuați, fiind cea mai mare forță politică din Parlament.

Petru Știrbate a părăsit PLDM în septembrie 2015. Plecarea sa era anunțată de Renato Usatîi, primarul de Bălți, cu câteva ore înainte, pe o rețea de socializare.

„A fost o noapte grea… Se pare că am reușit. Deputatul Petru Știrbate părăsește astăzi fracțiunea PLDM. În Alianță au rămas 51 de deputați (…)”(trad. n.), scria, la 7 dimineața primarul de Bălți. Peste câteva ore, Stirbate confirma sspusele lui Usatîi.

„Această decizie face parte din campania de denigrare a PLDM cu scopul de a slăbi alianţa de guvernare şi de a deturna parcursul european al Republicii Moldova. Un asemenea pas trezeşte grave semne de întrebare – cărui interes serveşte această decizie”, se menționa, în replică, într-un cumunicat al PLDM.