Reacția Ambasadei SUA, la boicotul din Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentarii moldoveni nu iau în serios procesul de constituire a unui nou guvern. De această părere este ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău s-a expus printr-o postare pe Facebook cu privire la boicotul ședinței speciale a Parlamentului, de luni, în cadrul căreia urma să fie dezbătut programul de guvernare al cabinetului Sturza.

„Sala de ședințe a parlamentului pe jumătate goală sugerează că mulți dintre aleșii poporului moldovenesc nu împărtășesc sentimentul nostru de urgență cu privire la necesitatea formării unui guvern nou, ce ar putea institui reformele atât de necesare”, a transmis Pettit.

Amintim că, ședința de luni a Parlamentului a fost boicotată de către cei 24 de deputați ai PSRM, precum și 21 de comuniști (atât cei plecați cât și cei rămași), dar și 9 deputați din partidele așa-zis „proeuropene”.

În aceste condiții, încercarea de învestire a Guvernului se consideră eșuată, președintele urmând să demareze noi consultări privind identificarea unui candidat la funcția de premier


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...