Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în Chișinău ca urmare a condițiilor meteo

   1703

Primăria Chişinău informează că la această oră circulația rutieră pe toate străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 251 troleibuze și 100 autobuze. 

 Având în vedere faptul că noaptea trecută a nins încontinuu, drumarii și-au început activitatea la ora 01.00 noaptea, cu 25 autospeciale, 8 tractoare și 2 greidere, intervenindu-se prioritar pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii. În perioada menționată au fost împrăștiați 522m³ de material antiderapant (nisip cu sare). De la ora 08.00, numărul de autospeciale ale Î.M. "EXDRUPO" a fost majorat cu încă 12 autospeciale, 6 tractoare și 2 greidere.  
E de menționat că pe străzile în pantă, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor, au fost, de asemenea, împresurat antiderapant și vor fi curățate după ce va trece ninsoarea, astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să le ocolească. 

La rândul lor, angajații Regiei Locative activează în regim special. Astfel, începând cu ora 04.00 au ieșit la curățat zăpada 14 unități HACO, iar de la ora 06.00 - 25 de unități, care curăță, prioritar, trotuarele centrale și intrările în curți. 
Tot de la ora 06.00, au ieșit pe teren lucrătorii de igienă care curăță de zăpadă și împrăștie nisip pe trecerile pietonale, stațiile de așteptare a transportului public și la intrările în curți. 

Serviciile municipale de profil îndeamnă conducătorii auto să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire. 
În context, municipalitatea a solicitat serviciilor să intervină la curățarea drumurilor conform priorităților stabilite, astfel ca toate străzile să fie practicabile.    

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze dispeceratul central municipal tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  
    
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău