Nume
Parola
Vizualizări: 3975
Un nou proiect, noi parteneriate
Bălți, 4 Ianuarie 2016 — La fiecare nou început de an, fiecare dintre noi, indifferent dacă suntem copii sau adulți, sperăm ca acesta să fie unul cu împliniri. Filele întoarse din calendarul ajuns în luna decembrie 2015 ne fac să rememorăm emoţiile, bucuriile, frustrările, dar şi optimismul pe care cu toţii le-am trăit.

2015 a fost un an plin cu de toate: multe activități, workshopuri, traininguri, campanii, vizite de studiu, dar mai ales proiecte realizate cu success.

Mulțumim partenerilor noștri fără de care nu am fi reușit! Împreună am adunat experienţă, am gândit proiecte, am obținut succese.

Suntem bucuroși că putem să vă anunțăm un nou proiect din domeniul parteneriatelor și mobilizării comunitare. Iar bucuria e cu atât mai mare cu cât și numele donatorului are o rezonanță puternică în domeniul educației și asistentei tehnice, donator care promovează democrația, buna guvernare și prosperitatea economică. Este vorba de proiectul ”Responsabilitate și parteneriat prin implicare în comunitate”, selectat în cadrul Programului “Cetatenii participă, comunitățile se dezvoltă”, implementat de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Mai multe despre acest proiect. Abordează o temă interesantă, de altfel constituie un demers la nivelul a 5 localități din nordul Moldovei care au fost implicate în Campania Regională “Managementul deșeurilor în localitatea mea”, desfășurată la 23 septembrie 2015 și care propune o abordare partenerială pentru facilitarea participării publicului, în special al tinerilor, în viața comunității.

Și odată cu acest proiect inaugurăm și o nouă modalitate de recompensare a tinerilor: printr-un concurs de miniproiecte vor fi susținute material și finaciar 5 inițiative pentru identificarea celor mai stringente probleme din satele Sîngureni, Ciolacu Nou, Cajba, Elizaveta, Pîrlița. Estimăm consolidarea capacităților de acțiune a 75 cei mai active membri comunitari și transfer de cunoștințe și experiență în domeniul implementării de inițiative locale în cele 5 localități selectate.

Proiectul va fi implementat în perioada decembrie 2015 - iunie 2016 în parteneriat cu primăriile locale.

Dorinţa noastră de a aduce bune practici şi proiecte inedite pentru societatea noastră ne va călăuzi.

Urări de sănătate, împliniri, bucurii, un colindșiforțeșiidei noi! La mulți ani!

Acest proiect este realizat de AO „Caroma Nord” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Echipa ”Caroma Nord”
Telefon de contact: 023192237.