Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția miniștrilor desemnați după lipsa…

Reacția miniștrilor desemnați după lipsa de cvorum din Parlament: „Show regizat de „Cezarul Moldovei”

Mai mulți miniștri desemnați și-au exprimat, pe rețele de socializare, regretul și dezamăgirea față de decizia a 54 de deputați de a nu se prezenta la ședința de învestire a Guvernului Sturza.

Alexandru Machedon, propus la funcția de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor: „Astazi m-am convins inca o data ca alesii poporului nu doresc sa gaseasca solutii pentru depasirea crizei economice si politice din tara, se doreste haos si degradare continua a structurilor statale! Imi pare rau ca si asa numitele partide europene, in care am crezut si pentru care multi am votat, au participat la acest show regizat de „Cezarul Moldovei! P.S: Imi doresc doar alegeri anticipate”.

Dumitru Alaiba (foto), propus la funcția de ministru al Tineretului și Sportului: „Cand nu ai nici sustinerea, nici increderea oamenilor, ultima optiune raman prikoalele birocratice. Cu „argumente juridice”. Nu a fost cvorum. Inca un pas spre prapastie. Vedem cat au s-o duca in acest stil. Pe banii vostri lucreaza impotriva voastra.  Eh si eu asa vroiam sa ma intrebe poate cineva care-s totusi problemele tinerilor si sa arat cu degetul la ei.  Dar bine ca e bine. Am facut-o si pe asta”.

Svetlana Dogotaru, propusă la funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor: „Asa, sa fie clar. Noi testul l-am trecut, se poate vedea pe privesc.eu. Dar Parlamentul a esuat, ce sa-i faci, daca n-au cvorum? Foaie verde, mar rotat, Parlamentu-a esuat”.

Precizăm că, astăzi, doar 47 de deputați s-au prezentat în Parlament unde urma să fie propusă votarea guvernului Sturza. Din lipsă de cvorum, ședința a fost anulată.