Fostul procuror municipal, Ivan Diacov, se cere în echipa Maiei Sandu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, fratele președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, se cere în echipa Maiei Sandu.

„Vreau să mă încadrez în modul cel mai serios în echipa Maiei Sandu. Sunt gata să-mi asum responsabilitatea pe segmentul „justiție și anticorupție”. Întotdeauna am preferat să fac lucrul pe care îl pot face bine”, a scris Diacov pe o rețea de socializare.

De menționat că, RISE Moldova a publicat de curând o scrisoare clasificată „strict confidențial” care demonstrează subordonarea directă a procurorilor în fața oligarhului Vladimir Plahotniuc. Documentul a fost redactat de procurorul Ivan Diacov, acuzat de rakeții din banda înarmată Iujnaia că ar fi încasat șpagă pentru a-i influența pe anchetatori.

19 martie 2014. Ivan Diacov, procurorul municipiului Chișinău, scrie o scrisoare lui Vladimir Plahotniuc. Documentul este redactat într-un singur exemplar, fiind clasificat „strict confidențial”, deși reprezintă doar corespondența privată a unui procuror-șef cu un politician controversat.

Autorul i se adresează lui Plahotniuc, într-un registru de subordonare, cu rugăminți personale și justificări politice. Reclamațiile lui Diacov, descrise în document, împotriva unor colegi din Procuratură, scot la iveală jocurile de putere din această instituție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...