Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două puncte de trece a…

Două puncte de trece a frontierei peste râul Nistru și-au sistat activitatea

border.gov.md

La ora actuală, punctele de trecere Leuşeni-Albiţa și Sculeni-Sculeni sunt cele mai solicitate, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt. În acest sens, reprezentanții Poliției de Frontieră recomandă cetățenilor să tranziteze toate punctele de frontieră existente la graniţa moldo-română, astfel încât să se evite formarea cozilor în punctele menționate.

PF mai anunță că din cauza formării podurilor de gheaţă pe râul Nistru, punctele de trecere ale frontierei de tip debarcader „Cosăuţi- Yampoli” şi „Vasilcău-Velikaia Koşniţa” și-au sistat activitatea până la îmbunătățirea condițiilor meteo care ar permite deblocarea traficului fluvial. Astfel, Poliția de Frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au propus să traverseze punctele de trecere nominalizate să aleagă alte puncte din proximitate.

În primele zile ale noului an, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, se atestă o creștere ușoară a fluxului de persoane şi mijloace de transport. În special, se estimează creşteri ale traficului în punctele de trecere situate la frontiera cu România, pe direcția ieșire din R. Moldova.

Reamintim că, pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi transport, precum şi pentru a reduce timpul de aşteptare la controlul de frontieră, încă de la 16 decembrie 2015, polițiștii de frontieră activează după un regim aparte, fiind mărit numărul inspectorilor de frontieră și a echipelor mobile antrenate la supravegherea hotarului.

Pentru întrebări cu privire la traversarea frontierei de stat, toți participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon 022.259.717 (Linia Verde).

Foto: border.gov.md