Incendiu la Ialoveni. O femeie de 78 de ani, găsită carbonizată în propria casă

Focul a făcut o victimă în acest an. După ce aseară o femeie de 78 de ani şi-a pierdut viaţa într-un incendiu la Bardar. Casa acesteia a ars, iar corpul carbonizat al femeii a fost găsit în bucătăria casei. Potrivit unor cercetări preliminare, flăcările ar fi izbucnit în urma exploziei unei butelii de gaz.

Astfel, pompierii din Ialoveni au fost alertați ieri seara, unu ianuarie, la ora 22:09 minute, pentru a interveni în localitatea Bardar, Ialoveni, la stingerea unui incendiu.

La fața locului au fost îndreptate două autospeciale, stabilindu-se că o locuință cu o suprafață de 64 metri pătrați era cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost localizat într-o oră, fiind distruse de foc bunurile materiale din interior.

În bucătăria casei a fost depistat de către pompieri, corpul neînsuflețit, carbonizat al unei femei, de 78 de ani, proprietara casei.

Din informațiile operative se cunoaște că femeia locuia singură, iar incendiul cel mai probabil a fost provocat de explozia unei butelii de tip propan-butan, care se afla în casă, conectată la aragaz. Se presupune că a avut loc scurgere de gaz, iar la aprinderea sursei de foc s-a produs deflagrația, urmată de incendiu.

În acest context, pompierii avertizează despre importanța respectării normelor anti-incendiare, pentru a evita situațiile excepționale. De asemenea, atenţionează asupra necesitatea exploatării corecte a instalațiilor de gaz, aparatelor de încălzit și cele electrocasnice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.