Deşi în apariţiile sale publice abia de leagă două vorbe, astăzi Ţuţu s-a pricopsit cu un fotoliu în Comisia permanentă pentru Cultură din Parlament. Din aceeaşi comisie face parte şi socialista Marina Radvan, care a ajuns în atenţia opiniei publice după ce pe Internet au apărut poze în care noul deputat PSRM apare în ipostaze indecente.

Precizăm că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o reglare de conturi în stil mafiot, cu schimb de focuri, în urma cărora a decedat interlopul Alexei Veretco, de 42 de ani. Crima a avut loc lângă un restaurant din Codrii Orheiului. Constantin Ţuţu a fugit de la faţa locului împreună cu amicii săi.

Ulterior, Judecătoria Centru a emis mandat de căutare pe numele a trei persoane implicate în altercaţia de la Orhei, inclusiv pe numele lui Ţuţu, fiind cercetat pentru complicitate la omor.

După ce persoana care l-a omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi au fost scoşi de sub urmărirea penală pentru omor, fiind acuzaţi doar de huliganism.

Prima şedinţă de judecată în acest dosar a avut loc încă în martie 2013, adică acum un an şi jumătate. Până în prezent nu a fost pronunţată încă o sentinţă. Dimpotrivă, dosarul se tergiversează.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.