O stradă și un liceu din Telenești poartă numele celor doi pompieri decedați în incendiu anul trecut

În memoria celor doi pompieri, care în noiembrie anul trecut au căzut la datoriem în orașul Telenești o stradă a fost numită „Gheorghe Șova”, iar gimnaziul din localitatea Verejeni, raionul Telenești, va purta numele „Nicolae Popa”.

Ieri, 3 aprilie, în Telenești a fost inaugurată și o plăcă comemorativă, în memoria pompierilor căzuți la datorie. Pentru a cinsti memoria celor doi salvatori, Gheorghe Șova și Nicolae Popa, au venit în incinta Secției Situații Excepționale Telenești rudele, prietenii, colegii, dar și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Pe 5 aprilie va fi sărbătorită „Ziua Salvatorului”. În context, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, colonel Mihail Harabagiu, a felicitat salvatorii, dar a și ținut un minut de reculegere în memoria celor doi colegi care și-au pierdut viața, exprimând păreri de rău celor apropiați.

Doi pompieri și-au pierdut viața în timpul lichidării unui incendiu izbucnit într-un magazin cu două etaje din Telenești pe 26 noiembrie anul trecut. În timp ce pompierii luptau cu flăcările, tavanul clădirii s-a prăbuşit peste patru dintre ei: doi nu au mai putut fi salvaţi, iar ceilalți s-au ales cu traumatisme. După stingerea focului, încă un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece inhalase o cantitate sporită de gaze.

S-a stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Pompierii decedați aveau 21 și respectiv, 24 de ani.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.