Un călugăr ortodox a câștigat show-ul „Vocea Rusiei”! // VIDEO

Un călugăr ortodox a câştigat concursul de talente din Rusia „Vocea Rusiei”. Victoria ieromonahului Fotiy, după numele său de mirean Vitali Mochalov, a fost una convingătoare, obţinând 76 la sută dintre voturile telespectatorilor.

Astfel, deşi pentru marele titlu din finala show-ului au luptat patru nume, trei sferturi dintre voturile publicului s-au îndreptat spre Fotiy, asta însemnând peste 940.000 de mesaje și apeluri telefonice.

Ieromonahul, care este şi preot al Bisericii Ortodoxe Ruse, a interpretat melodia “Per Te”, un cântec italian din anii ’60 care a câştigat Festivalul de la Sanremo.

Odată cu titlul obţinut, călugărul a câştigat un contract cu Universal Music Russia, dar și cheile unui automobil marca Lada XRay.

Ulterior, călugărul a declarat pentru presa rusă, care a întrebat dacă îşi va continua cariera de interpret, că aceasta nu depinde de el, ci de conducerea bisericească. Mai mult, Fotiy a spus că se va reîntoarce la mănăstire, deşi nu exclude faptul că în viitor va ieşi pe scenă.

„Eu nu-mi aparţin. Eu întotdeauna trebuie să cer permisiunea şefilor mei, pentru a evolua undeva”, a spus Fotiy.

Întrebat dacă ar merge să reprezinte Rusia la concursul internaţional Eurovision, ieromonahul a spus că aceasta este de domeniul fantasticului. Pentru a merge la acest concurs, va fi nevoie de acceptul patriarhului, iar el nu va merge la acest pas.

„Doar dacă vor fi prezentate argumente considerabile, cum ar fi, lupta cu această toleranţă occidentală nesănătoasă. Dar deocamdată mă reîntorc la mănăstire”, a spus Fotiy.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.