„Pentru mine, furtul unui miliard e o mare umilinţă. O parte din bani s-au furat pe parcurs, nu toţi în noiembrie 2014. După anul 2000 au avut loc multe lucruri care s-au perpetuat, dar lovitura de graţie a fost dată în perioada alegerilor din toamna 2014. Acei bani sunt aşa de vizibili în raportul Kroll, că nu ştiu ce mai trebuie ca să fie elucidat cazul. Şi cei care au furat banii nici măcar n-au fugit din ţară, stau aici şi scriu „donosuri”. Să ştie toţi în ţara asta: nu azi, nu mâine, peste un an, peste doi, peste zece o să fie nu numai blestemaţi, dar şi puşi la puşcărie toţi cei care au contribuit la jaf. Pentru că nişte crime de asemenea anvergură nu au termen de expirare. Ţara a sărăcit de două ori, oamenii nu au ce mânca, oamenii trebuie să plătească facturi. Şi lucrurile trebuiesc rezolvate, pentru că dacă n-o să arătăm cine e capul, oamenii o să ne ia în furci”, a declarat astăzi Ion Sturza, în cadrul unei întâlniri cu agricultorii.

În context, fostul prim-ministru a adăugat că jaful miliardului s-a comis după ce „băieţii s-au săturat să fure mici găinării” şi au înţeles că „nu e suficient să ai MetalFeros şi Moldtelecomul”.

„Dacă cineva gândeşte că fenomenul Sturza va fi un nou „cap” sau un nou „glavari” al matricei, se înşeală foarte rău. Sturza nu va fi cel care va acoperi ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”, a mai spus premierul desemnat.