00:07:31 26.04.2024
Stiri

NOUTATE // Șoferii ar putea procura VINIETELE în orice stație PECO. Serviciul Vamal va fi lipsit de dreptul de a le vinde?

Economie 30.12.2015 18:03 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
NOUTATE // Șoferii ar putea procura VINIETELE în orice stație PECO. Serviciul Vamal va fi lipsit de dreptul de a le vinde?


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a publicat pe pagina oficială a instituției sinteza avizelor la propunerile de politici publice privind mecanismul de calculare, încasare şi de control a taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova.

Printre propunerile acceptate de minister se numără și cea potrivit căreia serviciul de achitare a vinietei urmează să fie retras din funcția Serviciului Vamal și urmează să fie implementat un sistem nou, prin care achitarea vinietei să fie posibilă în orice stație de alimentare cu petrol (PECO), la ghișeele de la frontiere etc.

Totodată, autoritățile promit și micșorarea tarifelor de vămuire pentru a stimula cetățenii să înmatriculeze mașinile în țară, dar și majorarea taxei pentru folosirea drumurilor de către vehiculele neînmatriculate.

Vedeți AICI mai multe propuneri acceptate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

În tabelul publicat pe site-ul MTID sunt și modificările care vor fi operate în documentul viitor în baza propunerilor înaintate de reprezentanții societății civile și ai instituțiilor de stat care au participat la consultări.

Ulterior, ținundu-se cont de propunerile susținute va fi elaborat un plan de acțiuni și un proiect de hotărâre de guvern, care va fi prezentat spre examinare în executiv.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md