Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere Costeşti-Stânca, a Direcţiei regionale Nord. În primul caz, pe sensul de ieşire din ţară, s-au prezentat doi cetăţeni români la volanul a două automobile, cu numere de înmatriculare româneşti. În al doilea caz, a fost implicat un autocar, de model Mercedes, condus de un alt cetăţean al României, în vârstă de 59 de ani.

În cadrul controlului, câinele Poliţiei de Frontieră, Charly, a alertat echipa comună de control prin semnalarea unor ascunzişuri în unităţile de transport. Astfel, s-a decis asupra verificării minuţioase a mijloacelor de transport suspecte. În urma controlului efectuat, în anvelopele autoturismelor înmatriculate în România au fost depistate 15.200 ţigarete, marca Plugarul, iar scaunele autocarului erau căptuşite cu peste 9.880 ţigarete, de diferite mărci.

În ambele cazuri, ţigările au fost confiscate de către organul vamal, iar unităţile de transport disponibilizate pe teritoriul punctului de trecere până la încheierea cercetărilor. Mai mult, cetăţenii s-au ales cu o amendă în valoare de 3.000 lei.


(Patrupedul Carly)