Într-un vox realizat de IPN pe străzile capitalei, mai mulţi pensionari au spus că vor sărbători Revelionul acasă, în cerc restrâns. „Vom sta acasă, împreună cu soţul. Am sărbătorit Crăciunul pe stil nou şi m-am pregătit pentru că au venit copiii. Noi, bătrânii, nu prea sărbătorim pentru că nu avem de unde, pensia este mică, doar atât cât copiii ne ajută şi sărbătorim împreună. Acum vom sărbători mai modest decât înainte”, a spus Irina Iachimciuc, pensionară.

Unii dintre bătrâni vor întâlni noaptea dintre ani în singurătate. „Eu voi fi de una singură, deoarece copiii mei au plecat din ţară. Poate vecinii mi se vor alătura”, a menţionat Tamila Pavlovici, pensionară.

„În acest an voi sărbători Revelionul compact, adică foarte econom. Cu ceea ce avem, cu aceea vom petrece, nu sperăm la o masă bogată, dar flămânzi nu vom rămâne. Trăim cu speranţa la un viitor fericit. Eu cred că va fi o oarecare schimbare în Moldova pentru că poporul moldovean are un suflet bun”, a menţionat o altă pensionară, Adela Gnatiuc.

„Pentru masa de Revelion voi face tradiţionala piftie şi sarmale. Deja am pregătit salată din hrean cu sfeclă roşie. Când mergeam în deplasări peste hotare, făceam aceste bucate şi toată lumea le aprecia, de aceea, au devenit o tradiţie”, a spus o altă pensionară, Tatiana Ciorici.

Oamenii au mai spus că îşi doresc pentru anul 2016 sănătate, pace şi şi-au exprimat speranţa că anul care vine va fi unul mai bun.