Actualitate

Procuratura investighează scurgerea de păcură de la Termoelectrica

Una dinte cauze este pe faptul încălcării regulilor de circulație a substanțelor chimice (art.224 Cod penal), iar alta tăinuirea datelor despre poluarea mediului (art.225 Cod penal). 

Ministerul Mediului a sesizat organul de urmărire penală că groapa în care s-a scurs păcura a fost acoperită iar conducerea CET-2 și faptul de a a încercat să muşamalizeze cazul.

Obiectul investigaţiilor dispuse de procurori îl va constitui incidentul, produs acum cîteva zile la o centrală de termoficare din capitală, unde o cantitate impunătoare de păcură s-ar fi scurs în sol în timp ce combustibilul era transferat dintr-un rezervor în altul. Acest incident nu a fost raportat organelor competente, dar a fost tăinuit, factorii de decizie ai centralei de termoficare încercînd să muşamalizeze cazul.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii vor investiga toate circumstanțele cazului și vor stabili, de comun cu specialiștii din cadrul Inspectoratul Ecologic de Stat și Ministerul Mediului, dacă în urma scurgerii combustibilului a fost poluat mediul.

Amintim că o scurgere de păcură în cantități mari s-a produs acum câteva zile pe teritoriul unității CET-2 din Chișinău. Responsabilii din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat  au comentat situația ca una gravă din moment ce păcura odată pătrunsă în sol se va scurge în apele freatice.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *