Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: despre Filat, Sturza,…

Maia Sandu: despre Filat, Sturza, partid și Aeroport

„Este nevoie de schimbat clasa politică”, a declara Maia Sandu, fosta ministră a Educației, invitată la emisiunea În Profunzime, de la Pro TV Chișinău. Aici, aceasta a discutat despre situația politică din țară, dar și despre planurile de viitor.

Maia Sandu despre crearea partidului: „Există un grup de inițiativă care nu înseamnă neapărat un viitor guvern. nu neaparat înseamnă că vor fi oamenii în organele de conducere ale viitorului partid. Sunt oameni care cred că este timpul ca în politică să vină politicieni noi. Noi vrem să creăm un altfel de partid: de jos în sus. Avem destul de multă lume interesată de a deveni membru în acest viitor partid. Deocamdată este doar o mișcare de mobilizare. Avem deja 2000 de oameni interesati să devină viitori membri ai partidului.”

Maia Sandu despre Filat:Eu cred că el este vinovat, că dacă nu era vinovat, nu era șantajabil și dacă nu era șantajabil, atunci nu se prindea în acest jos politic murdar. Totuși, care este mesajul procuraturii, dacă Șor rămâne în libertate? De ce nu avem o justiție care să își facă treaba?”

Maia Sandu despre Sturza: „Cred că politicienii trebuie să-l voteze și chiar să-i mulțumească pentru că a acceptat să vină într-o situație atât de dificilă.”

Maia Sandu despre votul din Guvern: „Nu am votat în Guvern pentru concesionarea Aeroportului. Am zis că nu votez pentru că nu știu ce se întâmplă. Venisem din concediu și nu eram la curent/ Nu am făcut compromisuri pe lucruri din astea mari. ” 

Maia Sandu pentru viitori colegi de partid: „Nu așteptați funcții. Vom promova oamenii pe bază de meritocrație.”