Italia: Peste 4.000 de migranți au fost salvați în ultimele zile în Canalul Siciliei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 4.000 de migranți au fost salvați în Canalul Siciliei pe durata week-end-ului de Crăciun, în cadrul unor operațiuni coordonate de Marina militară și de Garda de coastă din Italia, informează AFP.

De vinerea trecută și până duminică, „peste 3.000 de persoane au fost salvate în cursul a 28 de operațiuni”, a precizat într-un comunicat comandantul general al Gărzii de coastă italiene, amiralul Vincenzo Melone.

Luni dimineață, 931 de migranți au sosit la Palermo cu o navă de marfă norvegiană. Aceștia, între care se află și 26 de minori, au fost salvați de Marina militară italiană zilele acestea de pe diverse ambarcațiuni aflate în largul coastelor libiene, în cadrul unor operațiuni coordonate de agenția europeană Frontex.

Majoritatea acestor migranți sunt originari din Africa sub-sahariană, iar alții sunt marocani, tunisieni sau egipteni. Între aceștia s-au aflat și trei presupuși traficanți de persoane, care au fost arestați de poliția italiană.

Un milion de imigranți au sosit în acest an în Europa, majoritatea — 972.000 — pe rute maritime periculoase prin Marea Mediterană, reprezentând cel mai important val migratoriu de după cel de-al doilea război mondial, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație și ONU.

Un număr de 3.692 persoane au murit sau au fost date dispărute în mare pe parcursul acestui an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...