CC a respins suspendarea acţiunii decretului privind desemnarea candidatului pentru funcţia de premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Constituţională a respins solicitarea de suspendare a decretului preşedintelui Republicii Moldova, prin care Ion Sturza a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru.

Curtea a fost sesizată de cei 14 comuniști care au părăsit PCRM, la începutul săptămânii trecute. Sesizarea menţionată va fi examinată în cadrul unei şedinţe publice convocate pentru marţi, 29 decembrie.

Semnatarii sesizării susțin că Timofti a încălcat legea prin înaintarea unui candidat la funcția de premier care nu are susținerea majorității parlamentare.

Sesizarea a fost senată de către Ivanov Violeta, Mîndru Victor, Balmoş Galina, Bannicov Alexandr, Golovin Boris, Gorilă Anatolie, Gudumac Elena, Mihalache Comeliu, Porcescu Petru, Reşetnicov Artur, Stati Sergiu, Vitiuc Vladimir, Vremea Igor, Zagorodnîi Anatolie

Amintim că, 14 deputați comuniști au anunțat la 21 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă „că se dezic de jocurile politice ale conducerii PCRM” și că „se dedică doar cetățenilor”. Aceștia s-au declarat deschiși pentru a participa la actul de guvernare și au salutat „poziția constructivă” de care a dat dovadă PD în ultima perioadă în acest sens.

Această acțiune a deputaților comuniști a avut loc la doar câteva ore după ce oligarhul Vladimir Plahotniuc a anunțat că „revine” în politică și că Moldova are nevoie de „o terapie de șoc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...