07:18:50 24.04.2024
Stiri

CARITATE: Zeci de mii de lei și sute de kg de produse pentru mamele din R. Moldova care își cresc singure copiii

Social 28.12.2015 17:30 Vizualizări936 Autor: Ziarul National
CARITATE: Zeci de mii de lei și sute de kg de produse pentru mamele din R. Moldova care își cresc singure copiii


Misiunea Socială Diaconia a desfășurat, în perioada 1-24 decembrie, pentru al cincilea an consecutiv, campania „De la Mame pentru Mame”.

Acțiunile organizate au reușit să adune, până în acest moment, o sumă de peste 47 de mii de lei și peste 400 kg de donații materiale. Toate resursele acumulate vor merge în susținerea mamelor solitare și familiile în situații de criză susținute pe parcursul anului în cadrul programului „În brațele mamei”.

„Aici am găsit grija pe care nici mama mea nu mi-a oferit-o. Am învățat să fiu mamă, gospodină și cum se îngrijește un copil. Fiica mea e tot ce am eu mai scump în lumea asta și mulțumesc echipei Centrului Maternal că mi-a dat șansa să păstrez copilul aproape”, afirmă Cristina, mamă asistată în cadrul Centrului Maternal „În brațele mamei”.

Pentru prima dată în cadrul campaniei au fost organizate ateliere de creare a jucăriilor de brad cu angajații din companii. Indigo, Oriflame, Raiffeisen Leasing, Promo Lex au primit voluntarii în oficiul lor și, preț de o oră, au confecționat jucării de brad și astfel au contribuit la fondul campaniei cu o sumă totală de 10 mii de lei.

Evenimentul din 12 decembrie, cu același nume ca și al campaniei, a adunat peste 100 de participanți care au confecționat jucării de brad. Toate jucăriilor au fost vândute timp de patru zile, în cadrul unor târguri de Crăciun din capitală. Astfel, cine procura o jucărie avea ocazia să fie autorul unei bucurii duble- procura un cadou pentru cineva drag, dar făcea și un copil mai fericit.

În cadrul Campaniei „De la Mame pentru mame” 2015, în urma organizării evenimentului și licitației de caritate au fost obținuți 22 200 de lei. În urma vânzării jucăriilor, s-a adunat o sumă de 11 300 de lei, iar donațiile din partea companiilor comerciale sunt în curs de procesare.

La fel, peste 400 kg de haine donate își vor găsi un noi stăpân în anul 2016.

„În numele tuturor persoanelor susținute de către programul „În brațele mamei”, le mulțumesc tuturor pentru implicare. Numai datorită oamenilor cu suflet mare reușim ca mamele pe care le susținem să-și crească copilașii aproape.Donațiile se transformă într-un loc cald și sigur pentru mamă și copil”, susține Mihaela Belei, coordonatorul programului „În brațele mamei”.

Cei care își doresc să sprijine campania în continuare, o pot face printr-o donație online: aici sau prin intermediul terminalelor de plată, secțiunea Alte servicii/ Misiunea Socială Diaconia/ În brațele mamei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md