Ediţia 2015 a finalei Cupei Moldovei la baschet feminin, disputată între Femina-UTM Chişinău şi USEFS Chişinău, va intra în istorie pentru mai multe detalii de premieră.

Poate cel mai important lucru pentru dezvoltarea baschetului din ţara noastră, meciul a fost transmis în direct la un pot de televiziune, un alt detaliu important este că gazda finalei a fost celebra sală Futsal Arena de la Ciorescu, dotată cu tehnică modernă.

Trebuie de consemnat şi faptul că partida s-a decis în ultimele trei secunde, când la scorul de 41-42, Femina beneficiază de un fault şi de două lovituri libere, din care o marchează abia pe a doua şi egalează finala, 42-42, după care, cu două secunde rămase pe tabelă, USEFS a reuşit să plece pe atac şi obţine, dintr-o greşeală de arbitraj, fault şi implicit cele două lovituri libere, pe care le marchează şi obţine victoria cu 44-42.

O altă situaţie inedită a fost contestaţia depusă de administraţia Feminei, astfel încât decernarea trofeului a fost prelungită cu mai mult de jumătate de oră.