Securitatea internetului și libertatea de expresie în era digitală, discutate la Hamburg de peste 10.000 de hackeri și pasionați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ 12.000 de hackeri și activiști online s-au adunat duminică în orașul german Hamburg la „Chaos Communication Congress”, eveniment dedicat securității internetului și libertății de expresie în era digitală, scrie DPA.

Ediția din acest an, cunoscută ca „32C3”, va include peste 200 de vorbitori și grupuri care își vor prezenta proiectele în cadrul unor prezentări publice și a panelurilor pe diferite tematici de-a lungul a trei zile.

Congresul este organizat de Chaos Computer Club, cea mai mare asociație europeană a hackerilor, potrivit site-ului de internet al grupului.

Criptarea este una din temele de pe agenda Chaos Communication Congress, participanții la eveniment și pasionații acestui domeniu au posibilitatea să testeze spargerea firewall-urilor instituite de organizatori. Înaintea evenimentului organizatorii au descoperit infiltrări în breșele de securitate ale site-urilor online ale grupului, respectiv softuri pirat de programare care însă aveau rolul de a permite supravegherea electronică a evenimentului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...