Înregistrarea cu Abu Bakr al-Baghdadi este prima în ultimele şapte luni, perioadă în care s-a crezut că este rănit grav sau chiar mort. Liderul grupului terorist Stat Islamic avertizează că bombardamentele din Siria nu vor face decât să întărească determinarea islamiştilor, relatează digi24.ro.

„Bashar, America, Rusia s-au aliat împotriva noastră. Dar jur pe Dumnezeu că victoria va fi a noastră”, spune în mesaj Abu Bakr al-Baghdadi.

Ameninţările jihadiştilor nu par să aibă efect asupra luptelor din Siria. Forţele Democratice Siriene, o grupare formată din kurzi, arabi, turkmeni şi asirieni creştini, susţinută din aer de Statele Unite, a reuşit să cucerească un baraj pe râul Eufrat. Locul era folosit de jihadişti ca rută de aprovizionare care lega Rakka de graniţa cu Turcia. Ofensiva a durat doar trei zile.

„Am spus clar încă de la început că principalul nostru obiectiv este lupta cu ISIS, oriunde s-ar afla”, a declarat Talal Ali Selo, purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene.

Peste 250 de mii de persoane şi-au pierdut viaţa de la început războiului civil din Siria, în martie 2011. De asemenea, din cauza bombardamentelor, milioane de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele.