Despre stadiul pregătirilor pentru turneu, s-a vorbit la conferinţa de presă care a avut loc la sediul FMF. Directorul tehnic al departamentului competiţii, Marin Mitran, a spus că participantele din Letonia, Lituania şi Luxemburg sunt mulţumite de condiţiile de concurs şi sunt gata de luptă.

MARIN MITRAN, director DC FMF:
Totul este organizat extraordinar, terenurile de joc sunt extraordinare, se prezintă în condiţii perfecte, echipele adverse au venit, sunt foarte mulţumite de condiţiile de antrenament, de cazare. Sper să avem un turneu reuşit. 

Antrenorul principal al lotului nostru, Alina Steţenco şi fundaşul naţionalei, Elena Porojniuc, au povestit despre moralul echipei şi despre obiectivele formaţiei în turneul de califcare.

ALINA STEŢENCO, antrenor naţionala Moldovei:
Săptămâna trecută, în cantonament am avut două accidentări ale unor jucătoare destul de bune, Miron Eugenia şi Chicu Dănuţa. Au fost înlocuite cu alte jucătoare, la fel de bune şi cred că o să poată să se pregătească la următorul turneu. Poate ne calificăm şi atunci o să joace. Obiectivul nostru este să ne calificăm. Spre asta tindem. Este un obiectiv destul de mare, dar în acelaşi timp real.

Fundaşul naţionalei, Elena Porojniuc, care joacă pentru echipa Kubanochka din Rusia, este optimistă în privinţa reuşitei.

ELENA POROJNIUC, fundaş naţionala Moldovei:
Dacă va fi necesar pentru echipă, eu pot să joc şi în ofensivă, pot să joc şi în poartă. Principalul pentru mine este să-mi ajut echipa astfel încât aceasta să joace căt mai bine.

Selecţionerul naţionalei, Alina Steţenco, a convocat la lot portarii Ana Zatuşevschaia şi Margarita Panova, fundaşii Cristina Cerescu, Dumitriţa prisăcari, Valeria Rusu, Ana Arnăutu, Victoria Gurdiş, Maria Spânu, Iulia Petelcu şi Elena Porojniuc, mijlocaşii Ludmila Andone, Alexandrina Vutcariov, Viorica Tonu, Alexandra Bocancea, Nadejda Colesnicenco şi Ludmila Caraman, atacanţii Caludia Chiper şi Anastasia Toma.

Programul participării selecţionatei Moldovei la miniturneul de calificare la Euro 2017 de fotbal feminin include 3 meciuri. Astfel, la 4 aprilie, la Vadul lui Vodă, cu începere de la ora 16:00, vom întâlni reprezentativa Lituaniei; la 6 aprilie, la aceeaşi oră, vom juca împotriva Letoniei şi la 9 aprilie cu lotul Luxemburgului, cu începere de la ora 15:00.

Meciurile Luxemburg-Letonia şi Lituania-Luxemburg se vor juca la Orhei la 4, respectiv la 6 aprilie, cu începere de la ora 12:00, iar partida Letonia-Lituania va avea loc la 9 aprilie, cu ora 15:00 de start.