18:50:52 28.03.2024
Stiri

Începe AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Anunţul a fost făcut şi nu mai e cale de întoarcere

Știri 26.12.2015 19:30 Vizualizări3000 Autor: Ziarul National
Începe AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Anunţul a fost făcut şi nu mai e cale de întoarcere


Acţiunile Rusiei din ultima perioadă dovedesc că această ţară luptă pentru recâştigarea influenţei pe plan mondial, influenţă a cărei intensitate a scăzut după căderea Uniunii Sovietice. Oficialii ruşi doresc să atingă un nivel comparabil cu cel al statelor occidentale sau care să-l depăşească pe al acestora din urmă, în ceea ce priveşte dotările în plan militar – incluzând aici baze militare, armament, mobilizare în caz de conflicte,scrie gandul.info.

Reînarmarea Rusiei, aşa cum au numit-o analiştii, face parte din pregătirea pe care această ţară a iniţiat-o pentru intrarea într-o „nouă eră”. Rusia pare să se afirme pe scena mondială ca o forţă cum nu s-a mai văzut de la Războiul Rece până în prezent, care naşte tensiuni şi mai mari între aceasta şi statele din Occident. The New York Times face o trecere în revistă a măsurilor luate de Rusia în ceea ce priveşte recăpătarea influenţei pe plan mondial, de la construcţia unor noi baze militare, suplimentarea bugetului pentru armată, organizarea exerciţiilor militare, până la modernizarea echipamentului militar şi implicarea acestui stat în conflictele externe.

Măsurile pe care Rusia le-a luat sau care se află în plină desfăşurare sunt enumerate şi explicate mai jos. Reînarmarea Rusiei, aşa cum au numit-o analiştii, cuprinde etape bine stabilite.

Rusia construieşte noi baze militare şi le extinde pe cele existente în regiunea arctică

Rusia a reluat investiţiile în bazele sale din regiunea arctică, începând construcţia unora noi şi extinderea celor deja existente, dar şi suplimentarea şi alocarea personalului necesar pentru a asigura funcţionarea optimă a acestor baze militare.

Analiştii arată că eforturile Rusiei în această direcţie se află în legătură directă cu schimbările climatice şi cu faptul că ţara încearcă să exploateze şi să apere rutele comerciale maritime şi zonele cu resurse de petrol şi gaze naturale existente în zonele care au devenit accesibile o dată cu topirea gheţarilor.

Bugetul pentru acţiuni militare şi armată a crescut continuu în cazul Rusiei

Rusia a cunoscut creşteri importante în ceea ce priveşte bugetul pentru acţiuni militare, cu un salt de aproape 11 miliarde de dolari din 2014 până în prezent. Oficialii de la Moscova susţin că investiţiile actuale vin ca un răspuns la slaba consolidare a resurselor de ordin militar pe care a resimţit-o ţara după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Totuşi, analiştii se aşteaptă ca aceste investiţii să scadă treptat, de vreme ce sancţiunile din urma conflictului din Ucraina, alături de scăderea preţului petrolului şi apariţia altor probleme au slăbit economia rusă.

Continuarea AICI


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md