Un copil de 5 ani a murit, după ce s-a prăbușit sub gheața unui bazin acvatic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un copil în vârstă de 5 ani din satul Recea, raionul Străşeni a murit după ce s-a prăbuşit sub gheaţa subţire a unui bazin acvatic din localitate. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunţă că tragedia s-a întâmplat vineri, 25 decembrie, în timp ce minorul, împreună cu un alt copil de 3 ani, mergeau nesupravegheaţi pe gheaţa subţire.

Băieţii au fost observaţi de localnici doar după ce unul dintre ei a căzut în lac. Oamenii au alertat poliția și au reușit să scoată băiatul cu ajutorul unei bărci. Cazul a fost raportat salvatorilor, după ce copilul a fost scos din apă. Toate circumstanţele şi cauza producerii tragediei urmează să fie stabilite de organele de drept.

Potrivit datelor SPCSE, în perioada rece a anului 2015, în bazinele acvatice din ţară şi-au pierdut viaţa doi copii.

Salvatorii avertizează persoanele care au în grijă minori să nu-i lase fără supraveghere. Jocul în preajma bazinelor acvatice prezintă un risc, întrucât acestea nu sunt îngheţate. Mersul pe gheaţă poate fi sigur numai după ce grosimea acesteia este de 8 cm.

Din cauza condiţiilor climaterice, în următoarea perioadă, gheaţa bazinelor acvatice nu va fi sigură pentru a merge pe ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...