Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul desemnat, Ion Sturza, a…

Premierul desemnat, Ion Sturza, a discutat cu Renato Usatîi despre problemele din Bălți

Premierul desemnat, Ion Sturza, a discutat aproape o oră cu edilul Renato Usatîi,  în cadrul unei vizite de lucru la Bălți. Cei doi au abordat probleme sociale, economice și politice care vizează  situația din municipiu, dar și subiecte la scară națională. Sturza a precizat că municipiul Bălți are perspective reale de dezvoltate și a apreciat strategia elaborată de Usatîi.

„Am fost plăcut surprins că aveți o strategie de dezvoltare durabilă, 2016-2019. Potențialul orașului este enorm. N-ați luat o prăvălie, vai de mama ei, este un potențial, un buget destul demare, deși este trist că majoritatea veniturilor bugetare sunt transferuri și nu administrația locală. Sunt agenți economici mari aici, este un centru cultural, medical, de învățământ al nordului. Sunteți un kneaziok al nordului, în sensul direct al cuvântului.”, a menționat Ion Sturza.

Primarul de Bălți a semnalat că bugetul nu este suficient. „Sunt 500 de mii de dolari SUA pe lună, din care trebuie să fie reparate drumurile, acoperișurile. Această sumă este zero pentru Bălți. Avem un buget de 400 de mln de lei, 70% sunt transferuri.”

Părțile au încercat să evite discuțiile despre politică și „furtul miliardului”, totuși aceștia nu au ezitat să facă glume pe seama situației actuale din țară.

Foto: captură privesc.eu