08:20:52 24.04.2024
Stiri

Un Crăciun mai frumos pentru cei mai CREATIVI tineri din țară

Social 26.12.2015 15:30 Vizualizări1065 Autor: Victoria Bortă
Un Crăciun mai frumos pentru cei mai CREATIVI tineri din țară


Concursul de Creație Literară „Iulia Hasdeu” și-a desemnat câștigătorii în cadrul unei Gale, care s-a desfășurat ieri în Sala cu Cămin a Uniunii Scriitorilor.

La eveniment au participat peste 20 de premianți, însoțiți de profesorii și părinții lor.

În cadrul concursului, s-au evidențiat elevi de la diverse instituții de învățământ din republică, în special Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, LT „Ion Vatamanu” din Strășeni, LT „Onisifor Ghibu” din Orhei, dar și LT „Iulia Hasdeu” din capitală.

De asemenea, participanții au concurat cu elevi de peste Prut, doi dintre câștigători fiind din Galați și, respectiv, din Râmnicu-Vâlcea, România.

„Mulți dintre participanți au abordat în textele lor tehnologiile informaționale și cât de dăunătoare pot fi acestea. Eu îi îndemn să nu le fie frica de IT, pentru că nu trădrează cartea, dacă știu să opereze la un calculator. Cartea va rămâne oricum o valoare eternă”, menționează membra juriului Victoria Colesnic.

Competiţia cuprinde secțiunile: Poezie, Proză, Eseu şi Debut sideral, având două categorii de vârstă: elevi de gimnaziu şi liceeni, iar o parte din lucrările câștigătorilor sunt publicate în ultimul număr al revistei de cultură și creație literară „Clipa siderală”.

Cei mai talentați tineri s-au bucurat, de asemenea, de premii bănești, dar și premii de carte oferite de Institutul Cultural Român.

Concursul face parte din activitățile proiectului „Revista „Clipa siderală”- o platformă de promovare a tinerilor creatori”, realizat de Centrul de Cultură și Creație Literară „Iulia Hasdeu”, cu suportul Institutului Cultural Român și al Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA

Scopul proiectului este valorificarea capacităților intelectuale și creative ale tinerilor prin intermediul revistei și reverberarea mesajului acesteia.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md