„La începutul acestui an, împreună cu reprezentanţi ai segmentelor sociale adunaţi pe Platforma „Demnitate şi Adevăr”, am ieşit în stradă pentru că, la fel ca marea majoritate a populaţiei, nu mai puteam tolera abuzurile regimului criminal Plahotniuc. Şi, în context, vă voi aminti doar de unele dintre ele: furtul miliardelor, privatizări şi concesionări dubioase, creşteri de tarife şi preţuri etc. O mulţime de lucruri care arătau cum guvernarea băga tot mai adânc mâna în buzunarul oamenilor simpli, se îmbogăţea în timp ce cetăţenii erau împinşi la limita sărăciei. Oare puteam sta indiferent? Desigur că nu! Iar protestele cu participarea a sute de mii de oameni au demonstrat că nu doar eu gândeam astfel. Oamenii s-au săturat de această putere şi de această clasă politică hoaţă. Ei nu-şi doresc doar simpla eliminare din viaţa publică a acestor hoţi, ci şi tragerea lor la răspundere şi recuperarea sumelor furate. Cât priveşte implicarea în politică, trebuie sa spun că la un moment dat, şi noi, şi zecile de mii de protestatari am înţeles că mişcarea civică şi-a epuizat potenţialul de presiune pe guvernare, spre a o determina să purceadă la realizarea revendicărilor populare. De aceea, la solicitarea zecilor de mii de protestatari din întreaga republică, pe baza Rezoluţiei din 13 septembrie 2015, am decis să extindem acţiunile noastre şi pe palier politic. O bună parte din cei care au declanşat protestele populare, membri ai Platformei civice vor continua acţiunile doar pe palier civic, în cadrul Consiliului Marii Adunări Naţionale, iar o altă parte, vom continua lupta cu regimul şi de pe Platforma Politică Demnitate şi Adevăr, la care vor adera şi vor fi cooptate în mod transparent persoane integre şi profesioniste”, punctează Năstase.

În aceeaşi ordine de idei, liderul partidului spune că formarea unui alternative politice a fost determinată de starea lucrurilor din ţară. Mai întâi, au fost manifestaţii, revendicări şi mai apoi am schimbat lupta noastră împotriva guvernării, spune Năstase, precizând că clasa politică nici nu a reacţionat la doleanţele poporului.

 „Noi nu am intrat în politică pe uşa din spate. Am mers sincer, împreună cu sutele de mii de protestatari, pe calea manifestaţiilor civice. Am cerut lucruri fireşti în situaţia în care eram: depolitizaţi instituţiile de drept şi de reglementare; nu mai furaţi; întoarceţi ce aţi furat înapoi; nu ne zăpăciţi cu schemele voastre şi nu majoraţi tarifele nejustificat, urmărind doar scopul de a vă îmbogăţi personal; daţi-vă demisia; întoarceţi puterea poporului; să fie deferiţi justiţiei criminalii care au prădat ţara! Luni de zile am cerut aceste lucruri în mod paşnic, aşa cum e firesc să fie într-un stat democratic. Au reacţionat ei cumva? Nu. În afară de nişte artificii de imagine care să ne facă să credem că uite ceva se întâmplă ca urmare a protestelor noastre, nu a urmat nimic. Era clar că se impunea trecerea luptei noastre cu puterea la un alt nivel. Iar după cel civic, urmează nivelul politic”, a adăugat acesta.

Năstase mai spune că lansarea în politică a fost decisă şi anunţată în faţa protestatorilor, care săptămâni întregi au cerut dreptate.

„Necesitatea de a ne lansa în politică a fost decisă şi anunţată în faţa a zeci de mii de protestatari şi, într-un fel, putem spune că am obţinut mandatul de încredere din partea lor. Iar sondajele de opinie arată că intrarea noastră în politică e susţinută masiv de populaţie. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova o echipă a fost creditată cu o încredere atât de masivă din partea populaţiei încă înainte de lansarea ei oficială în politică. Iar acesta este cel mai bun răspuns pentru cei ce încearcă să manipuleze opinia publică. „Trădate” au fost aşteptările regimului oligarhic”, conchide liderul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”.

Amintim că Partidul „Forţa Poporului” a fost redenumit în Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar noul preşedinte al mişcării politice a fost ales reprezentantul mişcării protestatare, Andrei Năstase.