Două persoane din Bălți, arestate pentru comerț de droguri

Un bărbat și o femeie de 27 și 30 de ani au fost reținuți pentru 72 de ore de angajații Inspectoratului de poliție Bălți pentru comercializarea substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari.

Timp de 6 luni, polițiștii i-au filat pe comercianții de droguri, care închiriau apartamente pe teritoriul municipiului Bălți pentru 1-2 zile cu scopul de a nu fi demascați. Aceștia vindeau drogurile pentru 100 lei/gr.

Astfel, pe 23 decembrie, cei doi au fost reținuți în flagrant de polițiști, chiar în momentul când vindeau substanțe narcotice în apartamentul închiriat.

În urma efectuării percheziției, în apartament au fost depistate 0,5 kg de marijuană și bani în numerar în sumă de 6000 de lei, bani dobândiți în urma realizării drogurilor. Bănuiții au declarat că drogurile erau procurate din Chișinău.

Poliția a inițiat o cauză penală pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare de două sau mai multe personae pentru care legea penală prevede o pedeapsă de până la 7 ani privațiune de libertate. După expirarea termenului de 72 de ore pe numele bănuitei a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.