La formaţia din Doneţk, Lucescu este asistat de basarabeanul Alexandru Spiridon.

Ei bine, această provocare se pare că vine dintr-un campionat, cel al Turciei, în care ”Il Luce” este venerat. Jurnaliştii de la ”spor.mynet.com” susţin că oficialii grupării aflate pe locul 8 în Super Liga au venit special la Bucureşti în aceste zile pentru a-l convinge pe antrenorul lui Şahtior să revină în Ţara Semilunei. 

”Cei doi au ajuns la un acord de principiu, dar negocierile finale vor avea loc la sfârşitul sezonului. Mircea Lucescu a fost încântat de proiectul pe care i l-a propus preşedintele clubului Trabzonspor, Muharren Usta”, susţin jurnaliştii turci. 

Usta a spus de mai multe ori în ultima vreme că are ambiţia de a-l aduce pe Mircea Lucescu la Trabzonspor şi că vrea să-i propună un contract pe trei ani de zile. Din momentul în care va semna, dacă o va face, Lucescu va fi şeful absolut şi va decide asupra campaniei de achiziţii. 

Preşedintele turcilor speră ca odată cu ”transferul” lui Mircea Lucescu să pună la punct o echipă capabilă să câştige campionatul în Turcia, mai ales că în 2017 clubul va aniversa 50 de ani de existenţă.

Într-un interviu acordat Digi Sport pe 12 decembrie, după primele zvonuri care îl dădeau la Trabzonspor, Mircea Lucescu a negat tratativele cu gruparea turcă.

Lucescu mai are contract cu Şahtior până la finalul sezonului actual, dar se pare că nu mai este dispus să continue la ucraineni, în special din cauza situaţiei tensionate de acolo şi a faptului că ”minerii” nu ştiu când şi dacă se vor întoarce la Doneţk.