„Lucrurile au luat o întorsătura care a depăşit toate limitele unui stat civilizat. Nu mai sunt speranţe că societatea poate să trăiască mai bine. Retrospectiva de după evenimentele de pe 7 aprilie arată că suntem controlaţi de mai multe grupuri oligarhice care au ajuns la putere”, a menţionat Vasile Zgardan, membru al platformei.

La rândul său, Dinu Plîngău, un alt membrul al Platformei Civice a afirmat că este mai uşor să închizi mai multe posturi de televiziune şi gura oamenilor decât să faci o schimbare.

Valentin Dolganiuc, semnatar al acestei platforme, a declarat că este satisfăcut de ceea ce se întâmpla în ţara noastră, deoarece după cinci ani de zile politicienii abia acum şi-au dat arama pe faţă. Totodată, membrul Platformei Demnitate şi Adevăr a afirmat că clasa politică a spulberat toate speranţele poporului.

Potrivit lui Dolganiuc, toate partidele din ţară nu sunt europene, dar sunt antieuropene, deoarece nu au făcut nici o schimbare şi nici o reformă. „Dacă pe timpul lui Voronin presa a fost strangulată, atunci Plahotniuc tinde să acapareze mass-media”, a conchis membrul Platformei. Acesta a specificat că niciun post controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a spus niciun cuvânt despre raportul lui Pirkka Tapiola sau despre noul proiect de lege care prevede strangularea presei.

În această ordine de idei, membrul Platformei Civice l-a numit pe Iurie Leancă un „produs de al lui Plahotniuc”, deoarece fostul premier ar fi vinovat de tot ce s-a întâmplat cu aeroportul şi Banca de Economii.

Şi avocatul Andrei Năstase, invitat la emisiune, s-a referit la isprăvile controversatului oligarh. Avocatul a specificat că Vladimir Filat merge pe calea lui Plahotniuc şi a mai spus că „această cale duce la pierzanie”.

„Schimbări nu au fost şi nici nu vor fi în această ţară.” Aceasta a fost concluzia invitaţilor, dar şi a telespectatorilor care au intervenit telefonic  în cadrul emisiunii.

Dacă în 2009 mulţi tineri au încercat să schimbe ceva în Republica Moldova, atunci după aceste evenimente s-a văzut foarte clar faţa adevărată a justiţiei şi a  politicienilor, deoarece nu s-a încercat să se găsească nici măcar un vinovat. „Conducerea ţării nu a făcut altceva decât Să fure revolta tinerilor”, a subliniat Valentin Dolganiuc. Astfel, au fost condamnaţi mai mulţi tineri, dar nu a fost condamnat nici un provocator, deoarece în fruntea dosarul evenimentelor din 7 aprilie nu a fost nimeni altcineva decât Vitalie Nagacevschi, „avocatul diavolului”, a spus Dolganiuc.

La rândul său, Dinu Plîngău a declarat că şi societatea civilă este captivată, deoarece foarte multe ONG-uri sunt acaparate de deputaţi.

„Rezultate vor fi doar atunci când toţi criminalii din fruntea ţării vor înţelege că trebuie să plece din fruntea statului, dar nu să plece populaţia din ţară, dar şi atunci când conducerea ţării va recunoaşte că este şantajată de Plahotniuc”, a conchis Năstase.

„Dacă nu vor fi schimbări în ţară, atunci vom vedea că în 2016 preşedintele ţării să fie Plahotniuc”, a adăugat  Dolganiuc.

Invitaţii la emisiune au îndemnat întreaga ţară să vină la protestul de pe 5 aprilie din Scuarul Catedralei.