Voronin către Lupu: ”Marian Ilici, se simte şcoala comunistă”

Discuţii aprinse în şedinţa Parlamentului a provocat astăzi proiectul de lege privind acordarea statutului național-cultural raionului Taraclia. Proiectul, promovat de Partidul Comuniştilor, a fost susţinut de Partidul Democrat, dar criticat de deputaţii liberali şi stârnind obiecţii din partea celor liberali-democraţi.

Polemicile din cadrul şedinţei Legislativului au fost, la un moment dat, întrerupte de un dialog pe ton ironic dintre liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi cel al PDM, Marian Lupu.

Astfel, după ce Marian Lupu a ţinut un discurs în favoarea acestui proiect, comunistul Vladimir Voronin l-a felicitat pe democrat, numindu-l „Marian Ilici” şi chiar a glumit că l-a delegat pe acesta în PDM.

„Îi mulțumesc colegului Marian Lupu, pentru discursul avut, bazat pe principii europene. Se simte școala noastră comunistă, Marian Ilici. Nu în zadar l-am delegat în PDM să facă față lucrului”, a spus Vladimir Voronin, stârnind zâmbete în sală.

Tot atunci, liderul comuniştilor a precizat că a fost o glumă, „ pentru că nu a fost ședință pe 1 aprilie”.

Replica liderului democraților, Marian Lupu, nu s-a lăsat aşteptată. „Ținând cont de îndelungata noastră relație, pentru dumneavoastră eu sunt „prosta Ilici”(n.r.doar Ilici), a menționat democratul.

Reamintim, că Marian Lupu, are patronimicul Ilie, și a fost membru al PCRM până după alegerile din 5 aprilie 2009. Atunci Marian Lupu a decis să părăsească formațiunea și să se alăture Partidului Democrat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.