Actualitate

La aeroport a fost deschisă zona nouă de plecări

Aceasta a fost extinsă cu peste 900 m2 şi reconstruită integral. Lucrările au cuprins o suprafață totală de 4000 m2. A fost mărit numărul porţilor de îmbarcare şi cel al punctelor controlului de securitate, ceea ce a permis mărirea capacității de deservire de la 420 până la 750 pasageri/oră.
Evenimentul de inaugurare a noii zone de plecări a fost marcat de un moment muzical asigurat de vocaliștii formației Brio Sonores. 
 
Odată cu lucrările de extindere și reconstrucție au fost reînnoite integral reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, sistemul electric, panourile informative cu privire la zboruri, sistemul de înregistrare a pasagerilor şi bagajelor CUTE, sistemul de supraveghere video pentru controlul accesului şi cel al alarmei de securitate, sistemul antiincendiar, sistemul de ventilare și climatizare a aerului.
   
Reamintim, în luna noiembrie a.c., a fost dat în folosinţă primul segment al zonei de plecări. În acelaşi timp continuă lucrările de interior în celelalte zone ale terminalului, se lucrează intens la mărirea numărului ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12 până la 18 şi dublarea numărului de ghişee la trecerea controlului de paşapoarte. În prezent, peste 5700 m2 din spațiile terminalului sunt în proces de reconstrucţie şi modernizare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *