Lukoil se retrage de pe piața din Letonia și Lituania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul energetic rus Lukoil a listat toate activele din Letonia și Lituania în vederea vânzării, din cauza sentimentelor anti-rusești din aceste state, a anunțat joi președintele grupului energetic rus, Vagit Alekperov, transmite Itar-TASS.

„Ne confruntăm cu dificultăți într-o serie de state, inclusiv Ucraina, unde am fost forțați să ne vindem activele, deși erau printre cele mai bune. Ne-am vândut activele din Estonia, în iunie. Astăzi am listat pentru vânzare activele noastre din Letonia și Lituania, unde există serioase sentimente anti-rusești și de aceea board-ul directorilor Lukoil a decis să părăsim aceste state” , a explicat Vagit Alekperov, într-un interviu acordat joi postului de știri Rossiya-24 TV.

„Strategia Lukoil nu implică expansiunea în Europa în viitorul apropiat. Am confirmat doar expansiunea pe segmentul explorărilor geologice și al producției de țiței” , a precizat președintele grupului energetic rus.

În 2014, Lukoil și-a vândut benzinăriile din Cehia, Slovacia și Ungaria.

Lukoil este al doilea mare producător de petrol din Rusia, cu o producție totală de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi în 2014. De asemenea, Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia responsabilă pentru 16% din producția de țiței brut și 17% din petrolul rafinat în Rusia.

În Republica Moldova, Lukoil se află pe locul al doilea pe piața distribuției de carburanți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...