Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Ultimul” mesaj al lui Plahotniuc

„Ultimul” mesaj al lui Plahotniuc

Vlad Plahotniuc a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Constituirea unei Platforme social-democrate în Parlament se produce într-un moment de criză politică profundă, o criză care riscă să afecteze nu doar cursul european, dar și capacitatea de funcționare a statului. Cu atât mai mult într-un astfel de moment, consolidarea voturilor social-democraților în Parlament oferă o reacție matură la așteptările reale pe care le au cetățenii de la clasa politică.

Se face astăzi un pas important pentru consolidarea unei majorități parlamentare solide, care ar putea fi capabilă să îndeplinească, prin acțiuni concrete, lucrurile de care este nevoie acum, în țară: menținerea stabilității și crearea unor mecanisme noi, profund democratice, de funcționare a statului.

PDM a promovat proiectul consolidării social-democrației, nu doar în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut săptămâna aceasta cu grupul deputaților care au părăsit fracțiunea PCRM. Partidul Democrat și-a asumat rolul de a reprezenta social-democrația modernă europeană în Moldova – încă de la Congresul de reformare a formațiunii. Spuneam atunci că PDM este dator în fața oamenilor să se manifeste ca un partid social-democrat modern, un partid al celor mulți, un partid al agricultorilor și profesorilor, al medicilor și funcționarilor, al pensionarilor și al tinerilor, al tuturor celor de care trebuie să aibă grijă un stat democrat.

Acesta este astăzi și rolul PSDM. Deputații din cadrul acestei platforme trebuie să vină cu soluții, să fie conștienți că bunăstarea pentru oameni nu se produce prin show-uri de PR sau vorbe goale, ci lucrând pentru cetățeni, în condiții de stabilitate și liniște, în deplină democrație. Prin acțiunile lor, deputații PSDM vor fi responsabili să promoveze social-democrația în Moldova, să le ofere oamenilor o protecție socială reală și posibilitatea să trăiască într-o țară cu instituții modernizate și funcționale”, scrie Plahotniuc.