„Eu am văzut cum opinia publică a taxat oameni care se vedeau deja preşedinţi şi îşi cususeră deja costume la Paris. Eu cred în puterea opiniei publice din Republica Moldova. Am văzut cum a evoluat societatea românească sau din alte ţări într-o forţă dominantă care a pus presiune pe puteri. Or, societatea civilă chiar contează şi este o forţă”, a declarat Ion Sturza, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii societăţii civile.

Candidatul înaintat la funcţia de prim-ministru a mai spus că membrii viitorului guvern ar trebui să discute cu presa, iar funcţionarii care „fug de camere” trebuie să fie scoşi din umbră.

„Nu vreau să fac declaraţii de dragoste societăţii civile şi nici nu e normal ca societatea civilă şi guvernarea să se iubească între ele. Sper doar ca exemplul meu să fie urmat şi de alţi membri ai guvernului. Fiecare trebuie să aibă o relaţie individuală cu societatea civilă, cu presa, pentru că responsabilitatea în guvern este egală. Trebuie să facem şi un exerciţiu de educaţie a unor funcţionari care fug de camere. Ei se simt bine în întuneric, pe la 2-3 de noaptea. Eu cred că trebuie să-i facem să vorbească”, a punctat Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.