Actualitate

Pompierii şi poliţiştii vin cu recomandări în ajun de sărbători

Ofiţerul de presă al SPCSE, Liliana Pușcașu, a comunicat de ce trebuie să țină cont cetățenii atunci când își pregătesc casa pentru sărbătoare.

„Pomul de Crăciun trebuie să fie amplasat într-o încăpere separată. Preferabil ar fi ca încăperea să fie asigurată cu minimum două ieșiri de evacuare. Bradul trebuie să fie cât mai departe de draperii, la decorarea acestuia nu trebuie să fie folosite lumânări, iar ramurile nu trebuie să atingă tavanul și pereții”, a spus Pușcașu.

Și poliția îndeamnă cetățenii să fie cât mai prudenți în această perioadă. Pentru a-și păzi locuințele de jefuitori, oamenii legii recomandă ca ușa locuințelor să fie solidă şi să aibă cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite. Scara blocului sau a casei trebuie să fie iluminată pe timp de noapte și preferabil ar fi ca proprietarii locuințelor să nu păstreze la domiciliu sume mari de bani.

Totodată, în cazul în care locuința a fost prădată, polițiștii îndeamnă proprietarii să renunţe la bunurile vizate de agresor, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Cea mai bună armă de apărare în astfel de cazuri este strigătul, precum și reținerea unor trăsături caracteristici ale feței, înălţimea sau semne particulare ale infractorului

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *