Ion Sturza: Pensionarii și salariații ar putea să nu-și mai primească banii din februarie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pensionarii și salariații din sectorul public riscă sa nu-și mai primească banii începând cu luna februarie, pentru că un simplu calcul arată ca banii strânși la bugetul de stat sunt suficienți pentru achitarea plăților sociale doar până în prima lună a anului viitor, a declarat premierul desemnat Ion Sturza, atenționând că „vin vremuri grele” pentru cetățenii republicii.

„Am confirmări din mai multe surse și date exacte că se vor plăti la timp salariile și pensiile până în luna ianuarie. Din luna februarie pot să apară deja întârzierile”
, a declarat Sturza.

Potrivit premierului desemnat, „acest scenariu trist trebuie luat în calcul de orice candidat” la fotoliul de premier, indiferent dacă acesta este de stânga sau de dreapta. „Este un scenariu pe care trebuie sa-l ia în calcul orice prim-ministru, mai de stânga sau mai de dreapta”, chiar dacă scenariul este unul de șoc, a declarat Sturza, întrebând retoric „care sunt sursele reale de care dispune astăzi Republica Moldova pentru a plăti pensiile și salariile?”.

Ion Sturza trebuie să ceară votul de învestitură în plenul parlamentului până pe 4 ianuarie. Dacă deputații nu vor acorda vot de încredere guvernului, președintele republicii, Nicolae Timofti, va relua consultările cu grupurile parlamentare pentru a desemna un alt candidat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...