Cercetătorii chinezi au creat un accelerator medical cu ioni grei pentru tratarea cancerului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetatorii chinezi au dezvoltat un accelerator medical cu ioni grei pentru a fi utilizat în radioterapia împotriva cancerului, au anunțat oamenii de știință din această țară, informează agenția Xinhua.

Un recent test cu privire la fasciculul acceleratorului a fost încununat de succes, marcând sfârșitul dependenței Chinei de echipamente importate, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Fizică Modernă din cadrul Academiei Chineze de Științe, cu sediul în provincia Gansu din nord-vestul Chinei.

Cercetătorii au declarat că aparatul medical nou dezvoltat este capabil să accelereze fascicolul de ioni de carbon până la 400 de electron-volți pentru fiecare nucleu și să furnizeze extracție non-lineară lentă și rezonantă.

Tratamentele moderne împotriva cancerului folosesc acceleratoare de ioni grei pentru a bombarda o țintă cu electroni de mare energie și a distruge astfel celulele canceroase.

Institutul din China a început să dezvoltare acest accelerator din luna mai a anului 2012, după șase decenii de cercetare. În prezent, un singur spital din China, aflat în Shanghai, dispune de un astfel de echipament pentru tratamentul cancerului, acesta fiind importat din străinatate.

De îndată ce acceleratorul creat de cercetătorii chinezi va trece de evaluarea și inspecția instituției China Food and Drug Administration vor putea începe testele clinice după care aparatul medical va fi pus complet în funcțiune pentru terapie, mai notează agenția Xinhua.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...