Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Directorul CTS a fost chemat…

Directorul CTS a fost chemat la Guvern, după articolul ZdG

Serghei Popovici, Directorul Centrului de Telecomunicaţii Speciale (CTS) a fost chemat astăzi să ofere explicaţii la şedinţa Guvernului despre votul masiv în favoarea lui Plahotniuc înregistrat de pe adresa de IP care aparţine CTS.

„Da, IP-ul aparține centrului, dar CTS este operatorul Guvernului, unde fiecare din cele 108 instituții are IP-ul dat. La indicația prim-ministrului s-a făcut o investigație, în urma căreia s-a depistat că de pe IP-ul unui minister s-a făcut de multe ori votarea manuală. Însă, consider că aceasta este o provocare a ZdG către CTS, care nu poartă răspundere pentru felul în care este folosit IP-ul dat. ZdG a provocat singur situația dată și a făcut posibilă votarea de mai multe ori de pe unul și același IP”, a declarat Serghei Popovici.

Totodată, el a refuzat să spună de pe IP-ul cărui minister s-a făcut votarea, susținând că aceasta ține de „etica CTS”.

În același timp, premierul interimar Gheorghe Brega, a atenționat reprezentanții CTS să aibă persoane care să fie atente ca astfel de situații să nu se mai repete.

„CTS joacă același rol cum ar juca companiile de telefonie mobilă, în cazul în care unul dintre clienții săi sună și anunță un atentat cu bombă. Astfel, consider că în astfel de cazuri responsabilitatea trebuie să și-o asume instituția care deține acest IP”, a intervenit Sergiu Palihovici.

Amintim că recent pe zdg.md a fost inițiat un sondaj on-line care îndemna cititorii să aleagă cine ar putea fi următorul premier desemnat. Mai exact, întrebarea sondajului sună așa: „Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, a promis că săptămâna viitoare (?!) va fi făcut public numele viitorului premier. Cine va fi „norocosul”, care va pune mâna pe guvern?” Variantele propuse erau Vlad Plahotniuc, Ion Sturza, Maia Sandu, Iurie Leancă, Andrian Candu, un „străin” și „Tot unul de-al lor”. Însă, la un moment dat numărul de votanţi pentru varianta Vlad Plahotniuc a început să crească spectaculos. S-a votat de zeci de ori pe minut de pe adresa de IP 89-32-230-130.sta.cts.md.