Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
22.12.2015

SUA investesc 4,5 milioane de dolari într-un program de educaţie a studenţilor moldoveni şi ucraineni

SUA investesc 4,5 milioane de dolari într-un program de educaţie a studenţilor moldoveni şi ucraineni

Guvernul American, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), intenţionează să investească aproximativ 4,5 milioane dolari în domeniul educaţiei din Republica Moldova şi Ucraina, în perioada 2016-2017. Este vorba despre Programul de burse MBA ”SEED Grant” al Fondului WNISEF care prevede acordarea ajutorului financiar pentru studii şi formare pentru 40 de studenţi din Moldova şi Ucraina, în cele mai bune şcoli de business din SUA.

SEED Grant este un program conceput special pentru a oferi ajutor financiar persoanelor cu aptitudini de lider, iar cei care sunt admişi în unul dintre programele de MBA americane din Top 50 se angajează se revină în ţara lor de origine, după obţinerea diplomei, şi să-şi investească acolo talentele. Astfel, fiecare participant va reveni în Republica Moldova/Ucraina, pentru trei ani consecutiv, să locuiască şi să lucreze permanent fie în calitate de angajat al unei companii moldoveneşti/ucrainene sau al Guvernului, fie în calitate de întreprinzător individual.

”Misiunea noastră este de a facilita procesul de dezvoltare democratică şi modernizare economică din Republica Moldova şi Ucraina, prin oferirea oportunităţii persoanelor talentate din aceste ţări de a dobândi cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini avansate de leadership prin intermediul instruirii în cele mai bune instituţii de învăţământ din Statele Unite ale Americii”, a declarat Roman Tychkivskyy, coordonator program WNISEF.

Programul acoperă până la 100% din costurile de şcolarizare a studenţilor, înmatriculaţi la studii cu frecvenţă la zi. Alte taxe aferente Grantului vor fi achitate de către student. Astfel, solicitanţii vor trebui să prezinte dovezi suficiente cu referire la venituri/economii/împrumuturi pentru a acoperi cheltuielile de trai şi costurile de transport spre/din SUA şi pe teritoriul statului.

În cazul în care beneficiarul diplomei MBA nu revine în Republica Moldova/Ucraina pentru o perioadă de cel puţin trei ani de la finalizarea studiilor, studenţii trebuie să restituie 100% din împrumut.

Formularul de solicitare a Grantului Seed poate fi depus imediat după primirea notificării de la Şcoala de business eligibilă, care confirmă admiterea Dvs.

Procedura de depunere a candidaturii constă din trei etape:

(1) completarea formularului de solicitare în regimul on-line şi depunerea documentelor;

(2) înmânarea documentelor şi susţinerea probei interviu;

(3) examinarea dosarelor şi anunţarea rezultatelor de către  Comitetul Seed Grant.

Formularul de solicitare se depune prin intermediul paginii web a Grantului Seed - www.seedgrant.md.

Termenul-limită de depunere a formularului de solicitare constituie 75 de zile înainte de începerea programului Dvs. de MBA.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.seedgrant.md sau www.facebook.com/seedgrant.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus