Italia: 651 de migranți au fost salvați din Marea Mediterană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe operațiuni desfășurate marți în Marea Mediterană au dus la salvarea a 651 de migranți, au anunțat Garda de coastă și Marina militară italiene, informează agenția France Presse.

Condițiile meteorologice extrem de favorabile pentru luna decembrie par să fi încurajat noi plecări ale ambarcațiunilor cu migranți dinspre coastele Libiei către Italia.

Nava Dattilo, a Gărzii de coastă italiene, a salvat 360 de persoane aflate în trei bărci pneumatice. La rândul său, vasul Bourbon Argos al organizației umanitare Medici fără Frontiere (MsF) a recuperat succesiv 96 și 95 de migranți de pe ambarcațiuni în derivă în largul coastelor libiene.

Marina militară italiană a anunțat pe Twitter că nava sa Cigala Fulgesi a salvat 100 de migranți și a recuperat un cadavru într-o altă operațiune.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrații (OIM) au anunțat marți că numărul migranților și refugiaților care au ajuns în acest an, pe mare și pe uscat, pe continentul european a depășit pragul de un milion, alți 3.692 de oameni pierzându-și viața sau fiind dați dispăruți în această tentativă.

Din numărul total, 972.500 de persoane au ajuns în Europa traversând Mediterana, iar 34.000 au sosit pe rută terestră, prin Turcia.

La nivel mondial, numărul refugiaților și al persoanelor strămutate intern a depășit 60 de milioane, a anunțat săptămâna trecută UNHCR.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...