Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul Preşedinte al Consiliului raional…

Fostul Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei este deferit justiţiei

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei de comiterea coruperii pasive.

Potrivit materialului probator, acumulat de procurori, învinuitul, activând în calitate de Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei şi având competenţa de a semna contractele încheiate în numele raionului pe care îl conducea, a pretins şi primit bunuri ce nu i se cuvin pentru a îndeplini acţiuni în exercitarea funcţiei sale.

În concret, funcţionarul ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme un laptop, estimat la peste 9000 de lei, pentru încheierea, cu respectivul antreprenor, a contractelor de deservire şi întreţinere, în decursul anilor 2013 – 2014, a tehnicii de calcul a Consiliului raional Sîngerei. Temei pentru pornirea procesului penal pe acest caz a servit plângerea depusă de respectivul antreprenor la Procuratură.

Actualmente, învinuitul activează în calitate de consilier în cadrul aceluiaşi Consiliu raional şi este cercetat în stare de libertate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 7 la 15 ani, amendă de până la 200.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 15 ani.