(VIDEO) Cum arată cel mai bun restaurant din lume; Se află în Elveția și are trei stele Michelin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Restaurantul Hotel de Ville din Crissier, Elveția, cu trei stele Michelin, condus de cheful franco-elvețian Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani, este cel mai bun local în acest sens din lume, conform unui clasament al celor mai bune 1.000 de „localuri de excepție” din întreaga lume.

Conform noului ghid, intitulat „La Liste”, restaurantul din Elveția este urmat pe locul al doilea de restaurantul Per Se din New York al bucătarului Thomas Keller și pe locul al treilea de restaurantul Kyo Aji din Tokyo, al bucătarului Kenichiro Nishi.

În realizarea acestui clasament franțuzesc s-a folosit un algoritm numit Ciacco, porecla prietenului mâncăcios al lui Dante din „Infernul”, inventat de Antoine Ribaut, arhitect franco-american de sisteme informatice. El a folosit date din surse care au inclus 200 de ghiduri alimentare din 92 de țări, cum ar fi Michelin, Gault & Millau și Zagat, și recenzii de pe site-uri precum TripAdvisor și OpenTable, relatează The New York Times.

„La Liste” include restaurante din 48 de țări, dintre care 126 din Japonia, 118 din Franța, 101 din Statele Unite, 69 din China, în timp ce Spania, Germania și Italia au fiecare peste 50 de locații în acest top.

Ghidul a fost prezentat oficial la 17 decembrie la sediul Ministerului francez de Externe. Costul inițiativei, pusă în aplicare sub conducerea Quai d’Orsay (MAE francez), a fost asigurat de sponsori — aproximativ 300.000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...